+45 51 51 68 80 kontakt@ronnivistisen.dk

Indre Barn og de 5 karakterstrukturer

Indre Barn metoden arbejder overordnet med fem forskellige arketyper, der hver især knytter sig til et særligt stadie i barndommen. Alle fem arketyper har nogle særlige bevægelser og fysiske udtryk, der går igen, og det er derfor, at Indre Barn metoden er så effektiv til forløsning af kropsspændinger og fastlåste psykiske tilstande.

Indre Barn terapi

Indre Barn som terapiform bruges som et redskab til at genskabe det nærvær, som var fraværende i barndommen. Et barn der savner nærvær, reagerer ved at udvikle sin egen psykiske og fysiske overlevelsesstrategi. Når vi bliver presset senere hen i livet, falder vi ofte tilbage i den overlevelsesstrategi, vi etablerede som barn. Vores sårede Indre Barn bliver et livstema, fordi vi vil fortsætte med at søge tilbage til det nærvær, der var fraværende. Ved at give opmærksomhed og nærvær til det Indre Barn i os selv som blev svigtet, kan vi hele det.

Det Indre barn kalder på vores opmærksomhed

Der bor et Indre Barn i os alle og vi skal alle igennem de forskellige livsrejser og de temaer, der knytter sig til faserne. De fem udviklingstrin er universelle, men har vi været udsat for et længerevarende svigt eller traume på et særligt udviklingstrin, så vil der være et Indre Barn, der kalder på ekstra opmærksomhed.

Indre Barn og fysiske udtryk

De fem Indre Barn arketyper har hver især en krop og et fysisk udtryk, der knytter sig til det specifikke udviklingstrin, som arketypen relaterer sig til. Som indre barn terapeut kan du aflæse, hvilket barn der kalder på opmærksomhed, fordi det træder frem i vores kropsholdning og fysiske sprog. Især når vi bliver pressede, vil der være en primær bevægelse, vi falder tilbage i og som viser vej til det svigtede barn. Når vi mennesker af en eller anden årsag mærker, at det bliver ubehageligt at være i kroppen, så starter det en bevægelse af fysiske reaktioner, som knytter sig til netop det specifikke overlevelsesmønster, vi byggede op, da vi blev udsat for et traume eller svigt. Dvs. hele livet igennem vil vi have en tendens til at falde tilbage i netop det mønster. 

De fem forskellige karakterstrukturer for Indre Barn

Til hver stadie knytter, der sig også et særligt tema, som er kendetegnende for det udviklingstrin som barnet er på. Her kan læse mere om de fem forskellige arketyper og deres tema.

1. Spædbarnet og det eksistentielle tema

2. Babyen og sorgen      

3. Tumlingen og selvstændighed      

4. Spradebassen og trods

5. Teenageren og sensualitet

Heling af traumer med Indre Barn metoden

Ved at arbejde med det Indre Barn har vi mulighed for at få det tilbage, som vi mistede. Vi heles ikke kun for den periode, hvor traumet fandt sted, men for alle de perioder og oplevelser senere i livet, der har været påvirket af det tidlige traume. Det betyder også, at eventuelle anstrengte forhold og nære relationer, kan ændre og udvikle sig i takt med, at vi heles.

Du kan læse mere om Indre Barn metoden her

indre-barn

af

Terapeut, underviser, foredragsholder og medstifter af Skandinaviens største skole for kropsterapi, Totum.

Del

2 Kommentarer

 1. Karenlykke1@hotmail.com

  Lyder meget spændende og da jeg lige nu er i et forløb hos en Totum udannet kropsterapeaut, kunne jeg tænke mig at arbejde med det hos ham..
  Mvh Karen

  Svar
 2. Lena nordstrøm

  Vil gerne modtage informationer

  Svar

Trackbacks/Pingbacks

 1. Det Første Indre Barn – Spædbarnet, Det Eksistentielle Tema - […] Her finder du en introduktion til de forskellige karakterstrukturer for Indre Barn metoden […]
 2. Det Andet Indre Barn – Babyen Og Sorgen Som Tema - […] Her finder du en introduktion til de forskellige karakterstrukturer for Indre Barn metoden […]
 3. Tumlingen – Selvstændighed Og Kontrol • Ronni Vistisen - […] Her finder du en introduktion til de forskellige karakterstrukturer for Indre Barn metoden […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis guide til de fem indre børn i dig

-

Indre Barn-specialist Ronni Vistisen

Lær dine indre børn at kende i gennem fem korte meditationer og modtag samtidig mit nyhedsbrev med inspiration til et mere selvkærligt liv.

Privatlivspolitik

Tak for tilmeldingen.