+45 51 51 68 80 kontakt@ronnivistisen.dk

Støtter eller begrænser din livshistorie dig?

Den måde, du fortæller din livshistorie, er alt afgørende for, hvordan du lever dit liv. I denne blog giver vi et perspektiv på, hvordan du kan omskrive dit narrativ, så det bliver en støttende og guidende faktor for dig. En ven, som hjælper dig mod at stå ved dig selv, finde ro i nuet og skue frem mod det spændende liv, der ligger foran dig. Nederst deler vi en refleksionsøvelse, der kan støtte dig i denne proces*, og vi linker til tekster og podcasts, der kan inspirere dig.

Fortæller du historien om, at du er sådan én, der ikke når i mål med dine projekter og drømme? Eller fortæller du historien om, at du er vågen på dit kald, og at du siger ja til eventyret og følger dine visioner? Fortæller du historien om, at du liiige skal nå dette eller hint, før du kan være tilfreds i livet – og har du gjort det hele dit liv? Eller fortæller du historien om lykken lige nu – i dette øjeblik? Og nu – og nu?

Få ro på den historie, der går forud for dette nu

Med Indre Barn-metoden arbejder vi med at omprogrammere nervesystemet, sådan at vi kommer til at reagere anderledes og mere selvkærligt i vores nære relationer og i situationer, hvor vi ellers ville føle os pressede, og hvor vi føler, at vi skal forsvare os eller gøre os hårde.Herigennem arbejder vi også inddirekte med vores barndomsfortælling og ved at mødes os selv kærligt i gamle situationer og tage hånd om barnet i os, ændrer vi fortællingen.

Når vi oplever mistrivsel på et eller flere områder af vores liv, vil det altid have en traumetråd tilbage til vores opvækst, hvor vi lærte, hvordan vi bedst muligt kunne bevæge os i verden for at modtage kærlighed og undgå smerte. Og i traumet er vi netop blevet fastlåst i vores krop og overbevisning – vi tror måske på en eller flere af følgende:

 • At vi skal være konstant venlige for, at folk vil holde af os
 • At hvis vi holder folk på afstand, undgår vi at blive sårede
 • At vi skal sætte grænserne meget hårdt op, før vi bliver hørt
 • At vi ikke er gode nok i os selv og hele tiden skal præstere
 • At andre vil os det ondt

Disse tanker skaber kun afstand, ikke blot til andre, men også til os selv. Derfor arbejder vi med indre barn for at gå tilbage og tage os af os selv, så vi kan blive mere fri af disse overbevisninger – og skrive anden fortælling om vores liv. En fortælling, der støtter os til at leve det liv, vi længes efter.

Når vi arbejder med Indre Barn, vender vi blikket indad og tilbage og tilbage heler fortiden. Det befrier os fra lænker, så vi kan tro på os selv og følge vores kald. Men stagnerer vi i konstant grublen og analyse af moder- og faderkomplekser, kommer vi faktisk lige vidt. Her har vi på et tidspunkt også brug for spiritualiteten til at guide os i det liv, der er lige nu, og det vi mærker, der er vigtigt for os at gøre løbende.

At se på livet gennem spirituelle og eventyrlige briller

Hero’s Journey en gennemprøvet, akademisk tilgang til at leve livet, som har rod i fortællingernes magi. For fortællingerne viser os vejen. De viser os, at der findes 12 steps, vi alle må gennemgå for at leve livet fuldt ud. Disse steps er:

 1. End of Normal (din verden forandrer sig)
 2. Kaldet (du kan mærke en længsel)
 3. Afvisning af Kaldet (du har modstand på at handle på længslen)
 4. Magisk Hjælp (du får hjælp til at komme videre)
 5. Overtrædelse af den Første Tærskel (du siger ja og træder ud på eventyret)
 6. Hvalens Mave (du stagnerer – det, du gør, virker ikke)
 7. Sirenerne (afledningens gudinder – du lokkes på afveje)
 8. Dragerne (du møder din frygt og må besejre eller blive venner med den)
 9. Den Hellige Gral (meningen med rejsen – det, du erfarede, som du ikke vidste, du havde brug for)
 10. Modstand på at vende Hjem (ubehaget ved at skulle gå “tilbage” til det, du har forladt)
 11. Mester af To Verdener (integrering af din nye visdom med dine gamle erfaringer)
 12. Frihed til at Leve (du føler dig fri – du kan være den, du er)

Kig på disse trin – kan du ikke genkende dem måde fra fortællingerne og fra dit eget liv? Måske ikke alle sammen, for det er en kompliceret teori. Men nogle af dem kender du.

Og med Indre Barn og Hero’s Journey får vi mødt fortiden kærligt, vi lander i nuet og vi lader os guide frem mod det eventyr, der er vores liv.

For livet er et eventyr – og du er en helt med dine helt egne prøvelser og sejre.

Refleksionsøvelse

Skriv gerne ned løbende, hvis det giver mening for dig. At skrive er bogstaveligt talt at omskrive i den fysiske virkelighed. Det virker stærkere, end mange tror.

Første skridt – Indre Barn

Tag dig gerne et par behagelige åndedræt. Sæt dig godt til rette. Land her i dette nu.

Lad dit sind vende tilbage til din barndom. Find ét sted, du var. Det er ikke så vigtigt, hvor det er.

Luk øjnene og betragt dette sted. Hvor er du henne? Hvad kan du se? Hvordan er stemningen? Er der andre?

Se dig selv for dig i denne situation. Hvad har du lyst til at sige eller gøre? Hvad har dit indre barn behov for?

Hvis du var dér i denne situation, hvad ville du så gøre for at møde dit eget indre barn?

Hvordan kan denne forandrede situation, hvor du nu har mødt dig selv kærligt ændre – bare lidt – på din historie om din barndom, om dit liv, og den, du mener, er i dag?

Det er et svært spørgsmål, og du behøver ikke kende svaret. Men når vi stiller spørgsmålene og er åbne, så kommer svarene på sin helt egen måde hen af vejen. Måske i morgen, måske om 1 år. Alt er, som det skal være.

Andet skridt – Hero’s Journey

Tag nogle dybe åndedrag igen. Flyt dig lidt på stolen – spørg kroppen, hvad den har brug for.

Hvis du nu skulle acceptere den præmis, at du er en helt, og at dit liv er et eventyr… hvor har du så fulgt et kald i livet? Hvilken magisk hjælp har du fået? Hvilke sejre har du haft – hvor du så frygten i øjnene? Og hvor er du blevet visere, så du måske endda kan dele din visdom med andre?

Find 1 eksempel til hver af disse spørgsmål. Gerne flere, hvis de kommer til dig. Men i stedet for at sige “Jeg har aldrig set frygt i øjnene” (som kan være én fortælling), så find bare 1 eksempel. Vi ved de findes – for de findes hos os alle.

*Vi anbefaler altid, at du arbejder med en professionel, når du omskriver din livsfortælling. Det kan være svært at gennemskue sine egne mønstre og med en mentor, terapeut eller vejleder, kan du gå vejen mere stabilt og med større indsigter. På en måde kan man sige, at det går hurtigere – selvom disse processer er ment til at tage tid og fordybelse. Og så en vigtig del: det er ikke meningen, at du skal gå din rejse alene. Det er meningen, at du skal møde magisk hjælp, som giver dig luft under vingerne.

Vil du med på en magisk rejse?

Tag med på en magisk rejse – retreat på Færøerne august 2023
Lær mere

Læs mere om Hero’s Journey

Hør Nana Askov fortælle om de 12 steps (podcast)

Læs mere om Indre Barn Traumeterapi

Hør Ronni fortælle om Indre Barn, og hvordan traumer har potentiale (podcast)

Hør Nana og Ronni fortælle om Walk the higher path (podcast)

af

Terapeut, underviser, foredragsholder og medstifter af Skandinaviens største skole for kropsterapi, Totum.

Del

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis guide til de fem indre børn i dig

-

Indre Barn-specialist Ronni Vistisen

Lær dine indre børn at kende i gennem fem korte meditationer og modtag samtidig mit nyhedsbrev med inspiration til et mere selvkærligt liv.

Privatlivspolitik

Tak for tilmeldingen.