+45 51 51 68 80 kontakt@ronnivistisen.dk

Hvordan holder du dig på hjerte-sporet, når livet larmer?

Hvad vil det sige at gå Hjertets Vej i livet – og hvordan bliver vi ved med det? I dette blogindlæg fortæller Ronni Vistisen og Line Engell Gerhardt om, hvad det vil sige at holde hjertet åbent, at følge dit hjerte og også at lade det guide dig ind i og gennem det svære i livet. Om, hvordan hjertet kan vise vejen til det, du længes efter. De fortæller også, hvordan de selv håndterer livets svære stunder, og allerede nu i denne tekst møder de dig, der er i en svær tid lige nu, helt kærligt i denne tekst.*


*Er du et svært sted – har du brug for at blive set, mødt og genfinde freden i dig selv? Du er altid velkommen til at række ud til os, så vi kan guide dig videre kærligst muligt.


Hvad gør vi, når livet banker virkelig meget på? Hvad gør vi, når vi står i en overgang eller en krise? Eller når det ikke bare er én ting i livet, der larmer? Det kan være, dit ægteskab larmer. Det kan være, du har et barn, der har det svært. Det kan være, du står i et kritisk sygdomsforløb. Det kan være, du har døden tæt inde på livet enten hos dig selv eller hos en elsket. Det kan være, du har svært ved at finde kærligheden. Det kan være, du står i en depressionslignende tilstand i dit liv.

Hvad gør du lige dér? Hvad sker der med dig – hvis det ikke bare er ét sted i dit liv, der larmer? Nogle gange kan der være ét sted i livet, der larmer. Der kan du søge hen til et sted, hvor du ved, at der er fred, hvor du ved, at du kan finde ro. Du kan ringe til dén dér veninde, eller du kan tage fat i en nøgleperson i dit liv – en mor, en far, en relation. Men hvad gør du, hvis den person ikke er der mere? Hvad gør du, hvis det er på flere parametre af dit liv, hvor du føler dig væltet?

Lader du dig kapre fuldstændig? Og hvor går du hen, når du er kapret? Når det føles håbløst, hvilket rum har du så, som du kan gå ind i og finde fred? Søger du naturen? Tager du en snak med dine indre børn? Er det nu, du skal ind og holde den lille pige eller lille dreng indeni dig? Som måske skriger, råber, græder eller står i et hjørne og skammer sig, eller som ligger i fosterstilling? Er det tid til at samle ham eller hende op? Tage ham/hende på skødet, tale kærligt og beroligende?


Ronni fortæller

“Når jeg bliver presset eller lille, så går jeg ind i mig selv og bliver ensom. Og så føler jeg, at jeg skal løse hele verdens problemer. Naturen betyder meget for mig – men når jeg er dette svære sted, er det ikke altid, det er nok for mig at gå i skoven. For der kan jeg også blive ensom. Så mit hjertes vej er at åbne op og tale med nogen, jeg kan mærke, lytter. Som jeg føler mig forbundet til gennem et hjertebånd. Og der har jeg heldigvis mange mennesker i mit liv, som jeg rækker ud efter. Så nøgleordet er, at jeg øver mig i at række ud i stedet for at gøre mig ensom. Det skal være et rum med plads til, at jeg kan folde det svære og tunge ud. Og det skal gå langsomt. Så jeg langsomt kan vokse frem dér.”


Line fortæller

“For mig er det vigtigt at mærke, at der er kontakt. Det kan være, at den, jeg er sammen med, tør at konfrontere mig kærligt. Følelsen af at begges hjerter står åbent. At rummet mellem os og kontakten er tryg. At jeg kan sige alt. At selv når det indre barn, der bærer skam, kommer i spil – så tør jeg sige det højt. Jeg har selv lige været i kontakt med min skam igen. Efter 20 års terapi troede jeg, at den ged var barberet – men nej. Og det føltes som en kærlighedsskam. Det føltes på en ny måde – som om der var noget presserende, og at jeg skulle ind og mærke den her skam. Jeg skulle ind igen og tage mig af den del af mig, som jeg på en eller anden måde havde forladt.”


Hvad har du brug for?

Mange af os gemmer det svære langt væk i den yderste galakse, fordi de her ting kan være så svære at være med. Eller vi kan have travlt med at komme videre eller af med det, der udfordrer os. Men vi ved, at den eneste vej ud – er ind.

Så for at give rum til det, kan langsommelighed være en vigtigt faktor, der kan hjælpe med, at vi føler os trygge og set. For andre kan det være, at “når jeg taler, så kan jeg mærke, du virkelig er der.” Det er disse faktorer, vi bringer i spil, når vi afholder Hjertets Vej. Det er et rum, som er lige modsat af spiritual bypassing, hvor man går udenom de svære følelser og bliver i det positive, kommer med affirmationer og lignende. Og disse ting kan bestemt også noget.

Men for os er Hjertets Vej også at turde at være med det svære. At turde at være med skammen. Blive mødt dér i et trygt og kærligt rum. At kunne mærke, om du er på rette vej, kunne mærke hvad dit hjerte drømmer om. Og at kunne trække vejret frit og måske endda kunne have endnu bedre kapacitet til at holde rum for andre sidenhen.


Er du den, der holder rum for andres smerte?

At gå ind i et terapeutisk rum kræver en vis portion mod. Ofte er det en livskrise, en smerte eller en stor oplevelse af at være hjælpeløs, der gør, at man rækker ud. Mange af jer, der læser med, faciliterer det rum for andre, der er svære steder i livet. Det kan være, I arbejder terapeutisk, som lærer, pædagog, eller at I i vennegruppen og familien er den skulder, andre hviler hovedet på.

Vi ser det for os som et billede af store, smukke vinger. Og vi har lyst til at takke jer for det rum, I holder i verden. Vi ved, I gør det med bravour, og at I gør det med jeres hjerter.

At holde rum for andres smerte er både smukt og krævende. Og vi vil gerne ære jer nu. Tak for alt det, I gør, og alt det I giver.


Hvordan skaber vi rummet på retreatet Hjertets Vej?

Når vi afholder retreatet Hjertets Vej, går vi ind i et terapeutisk rum, hvor vi sprænger rammerne for skemaer, planlægning og bestemte måder, man skal gøre tingene på. Som terapeuter og facilitatorer slipper vi kontrollen, og det kan vi gøre, fordi vi er trænede. Vi har begge nogle ting, der sidder på rygraden. Det, det giver plads til, er, at vi tager fat i det, der er i rummet. Det afhænger af, hvad I, der kommer på Hjertets Vej, har med ind i rummet. Det, I har med, det går vi med. Og så har vi jeres vidunderlige livshistorier og spejlinger til at arbejde med i de terapeutiske øvelser og erfaringer, vi begge har fra vores terapeutiske virke. Vi gør, hvad rummet har brug for – og hvad I har brug for på Hjertets Vej.


Læs Charlottes oplevelse af retreatet Hjertets Vej


Vil du med på Hjertets Vej?

Næste Hjertets Vej retreat afholdes 21.-24. marts 2024 på idylliske Kirsebærgården, og du er meget velkommen. Du kan læse mere og bestille plads allerede nu. Begrænset antal pladser.af

Terapeut, underviser, foredragsholder og medstifter af Skandinaviens største skole for kropsterapi, Totum.

Del

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis guide til de fem indre børn i dig

-

Indre Barn-specialist Ronni Vistisen

Lær dine indre børn at kende i gennem fem korte meditationer og modtag samtidig mit nyhedsbrev med inspiration til et mere selvkærligt liv.

Privatlivspolitik

Tak for tilmeldingen.