+45 51 51 68 80 kontakt@ronnivistisen.dk

Brænder du også for at skabe en mere kærlig og connected verden?

Jeg ønsker at være med til at skabe en kærlig og connected verden. Der er så meget traumeenergi i verden.

Jeg mener, at der er mange gode mennesker i vores samfund med de bedste intentioner, der ikke får lov til at have en stemme og ikke bliver set. Der er meget ved vores samfund, der fungerer, og jeg mener, at grundtanken om vores velfærdssamfund er en god og sund samfundsstruktur.

Jeg mener også, at der er tegn på, at der er sket et skifte, hvor omsorgen og økonomien er skiftet fra at være på den enkeltes præmisser til at være på systemets præmisser, og det forfejlede hensyn er usundt, fordi det umyndiggør den enkelte.

Det er ligesom, hvis vi har en meget kontrollerende forælder, der vil bestemme alt, lige fra hvilket tøj barnet går i, eller hvad det skal spise, og hvis barnet ikke spiser det, der bliver serveret, bliver det tvunget til det.

Det fører til, at vi lukker os om os selv, bliver indebrændte, og vi får svært ved at styre undertrykte følelser, vores ånd bliver kvalt, og vi visner som mennesker.

Blogs 6

Når vi ikke kan reagere på ”systemet”, fordi det er uden for lukketid, eller vi bliver mødt af en telefonsvarer, eller vi på anden måde føler os ignoreret, ender vi til sidst med at føle os magtesløse over for overmagten, vi føler os hjælpeløse – og det er traumatiserende. Det er faktisk definitionen på den traumatiske tilstand, som er usund for at være i, det bliver vi rigtig syge af.

Det er ikke kun den enkelte situation, vi oplever, som er traumatiserende, men det kan aktivere et stressmønster, som kan gå helt tilbage til vores barndom. Pludselig føles det måske som om, at alle de gange, vi har følt os hjælpeløse, bliver lagt oven på hinanden.

Det er en tung byrde at bære, særligt når vores samfundsmodel netop har til hensigt at lette vores byrder og være et sikkerhedsnet, der sikrer, at selvom vi falder i livet, så bliver vi grebet. At vi ikke dør af sult eller skal stå uden tag over hovedet, hvis vores økonomi svigter. At hvis vi bliver syge, så er der omsorgsfulde hænder og mennesker, der tager sig af os og behandler os – og behandler os med den respekt og ligeværdighed, vi fortjener, fordi vi er mennesker. At vi – fordi vi er en del af et samfund – mærker, at vi er der for hinanden, mærker sammenholdet og samhørigheden.

Det usunde består i fragmenteringen, fornemmelsen af ikke at være en del af samfundet, eller at leve i angst for at blive udstødt. Det kan vi mennesker nemlig ikke tåle.

Men vi kan ændre de her ting. Gennem forløsning af traumer kan vi skabe en kærligere og mere connected verden

Der er en bevægelse i gang – og jeg har min vinkel og mit bidrag: at uddanne terapeuter, behandlere, psykologer m.fl. i at forløse deres egne traumer. Og sidenhen, at disse mennesker kan bidrage til opløsningen af deres klienters traumer. Sådan får vi skabt en i mine øjne meningsfuld tilstedeværelse med os selv, vores børn og hinanden.

Mærker du det også? Og vil du være en del af denne bevægelse?

Vil du lære at mestre Indre Barn metoden, så du kan hjælpe dine klienter – og dig selv – med at bearbejde traumer?

Hvis du er interesseret i at højne dine kompetencer indenfor traumeterapi og udvide dit netværk af andre terapeuter, psykologer, psykoterapeuter og behandlere, der beskæftiger sig med terapi og traumer, kan Indre Barn Traumeterapeut-uddannelsen måske være noget for dig.

Nyt hold starter 16. november 2023.

Tilmeld dig inden den 15. august og få early bird pris – spar 5.000 kroner.

af

Terapeut, underviser, foredragsholder og medstifter af Skandinaviens største skole for kropsterapi, Totum.

Del

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis guide til de fem indre børn i dig

-

Indre Barn-specialist Ronni Vistisen

Lær dine indre børn at kende i gennem fem korte meditationer og modtag samtidig mit nyhedsbrev med inspiration til et mere selvkærligt liv.

Privatlivspolitik

Tak for tilmeldingen.