OM

 

 

 

“Hvor skulle jeg være, hvis ikke her. Der er intet sted, jeg hellere ville være

 

Vi har alle alle en grundbevægelse i kroppen, der er mere eller mindre betinget, at de oplevelser, vi har haft igennem vores udvikling som mennesker. Bevægelsens udtryk variere fra person til person, men groft sagt er der ti forskellige måder at reagere på, når vi bliver presset, eller konfronteret med noget ubehagelig, eller noget der bliver uhåndterbart. En situaion, hvor vi ikke har de resurser der skal til for at være med, eller idet, eller reagere på situationen.

Bevægelserne eller reaktionsmønstrene, bliver en del af vores selvopfattelse, og dermed toneangivende for den måde vi lever vores liv på. Den påvirker måden vores krop udvikler sig på, vores forhold til den og dermed måden, vi tænker og føler på.

Jeg har selv oplevet, hvordan tidligere erfaringer og oplevelser kan sætte sig i kroppen og påvirke i sådan en grad, at man ikke længere kan mærke sin krop. Jeg har arbejdet med mig selv hele mit liv.

I mit arbejde – både som underviser og behandler – skaber vi et fundament, hvor der er kontakt mellem krop og følelser. Når vi er i et autentisk nærvær, skaber vi forbindelse til vores navigationsapparat. Vores indre GPS. Det er her fra, vi er i stand til at tage hånd om vores behov, lære at udtrykke dem, og stå ved dem. Og det er herfra, vi kan udvikle os både i vores relationer og vores faglighed.

Min baggrund

Jeg har siden 2009 undervist på masterniveau i kropsterapi. Når vi afspænder, er det ikke bare kroppen, men også de følelsesmæssige spænd, som ligger som underlæggende spændingsmønstre, og kan være mere eller mindre aktive alt efter hvilke påvirkninger man er under. 

I 2012 grundlagde jeg sammen med to partnere Totum Skolen for Kropsterapi, der i dag er Skandinaviens største. Jeg som skoleleder stået for at uddanne flere hundrede kropsterapeuter, og afholdt internater i selvudvikling både i Danmark og i udlandet. Desuden har jeg deltaget i en række andre terapeutiske og krop- og psykoterapeutisk uddannelser.

Jeg underviser på Masterclass i Indre Barn i syv år i både i Danmark og udlandet. Og jeg har set store forandringer, nærmest forvandlinger i både klienter og kursister. Det er en tilgang, der beskrives som en åbenbaring og en livsændrende oplevelse.

Mit fundament

Jeg har fundet det, jeg søgte. En ro og kærlighed i mig selv, og i så store mængder, at jeg er i stand til at dele ud af det til de mennesker, der er omkring mig.

Nu giver jeg det, jeg har lært videre – ikke bare teknikker og massage-greb, men en helhedsorienteret behandling med bevidstheden om, at vi ikke bare er ømme muskler og låste led. At vi hænger sammen som en helhed – fysisk, psykisk og med den energi der er i os, og som vi er en del af.

Vi kan slippe både frygt, vrede, nedtrykthed, træthed og stress lige så let som vi kan spænde og slippe en muskel. Når vi har vores bevidsthed med, og får den hjælp og guidning, der skal til.