Om

 

 

 

Ved at lytte til vores krop og mønstre, kan vi skabe en større ro og forståelse for vores krop og psyke

 

Vi har alle alle en grundbevægelse i kroppen, der er mere eller mindre betinget, at de oplevelser, vi har haft igennem vores udvikling som mennesker. Bevægelsens udtryk variere fra person til person, men groft sagt er der seks forskellige måder at reagere på, når vi bliver presset, eller konfronteret med noget ubehagelig.

Det er en bevægelse eller reaktionsmønstre, der bliver en del af vores selvopfattelse, og dermed toneangivende for den måde vi lever vores liv på. Den påvirker måden vores krop udvikler sig på, vores forhold til den og dermed måden, vi tænker og føler på.

Jeg har selv oplevet, hvordan tidligere erfaringer og oplevelser kan sætte sig i kroppen og påvirke i sådan en grad, at man ikke længere kan mærke sin krop.

I mit arbejde hjælper jeg med at komme i bedre kontakt med sine følelser, og dermed blive bedre til at navigere i livet. Man kan udvikle et bedre grundlag til at tage hånd om sine behov, lære at udtrykke dem, og stå ved dem. Kort sagt går mit arbejde ud på at skabe en bedre tilværelse ved at arbejde med både selvværd og selvtillid.

Min baggrund

Jeg har siden 2009 arbejdet med kropsterapi, med udgangspunkt i at afspændning. Når vi afspænder, er det ikke bare kroppen, men også de følelsesmæssige spænd, som ligger som underlæggende spændingsmønstre, og kan være mere eller mindre aktive alt efter hvilke påvirkninger man er under. 

Mit fokus er for såvidt det samme som det udgangspunkt, der blev grundlagt den gang, men er med årene blevet mere og mere nuanceret. Da jeg sammen med mine to partnere grundlagde Totum tilbage i 2012, var det med nysgerrigheden som afsæt.

I dag har jeg været med til at uddanne flere hundrede kropsterapeuter, og afholdt internater i selvudvikling både i Danmark og i udlandet. Jeg har haft rig mulighed for at studere og udforske disse sammenhænge, og jeg har for at udvide mit perspektiv sideløbende taget en psykoterapeutisk uddannelse.

Jeg har siden jeg blev uddannet kropsterapeut, forholdt mig nysgerrig og undrende til os som mennesker, hvordan bevæger vi os, både fysisk men også mere generelt igennem livet. Hvad er det der sker når vi knytter relationer til andre, og hvordan er relationen til os selv? Er der en sammenhæng?

Jeg har her ud over arbejdet med Indre Barn i syv år, og undervist i metoden både i Danmark og udlandet igennem de sidste fem år. Og set store forandringer, nærmest forvandlinger i både klienter og kursister. Det er en tilgang, der beskrives som en åbenbaring og en livsændrende oplevelse.

Mit fundament

Jeg har fundet det, jeg søgte. En ro og kærlighed i mig selv, og i så store mængder, at jeg er i stand til at dele ud af det til de mennesker omkring mig.

Nu giver jeg det, jeg har lært videre – ikke bare nogle teknikker og massagegreb, men en behandling med bevidstheden om, at vi ikke bare er ømme muskler og låste led, men at vi hænger sammen som en helhed – fysisk, psykisk og med den energi der er i os, og som vi er en del af.

Jeg ved nu, at vi kan slippe både frygt, vrede, nedtrykthed, træthed og stress lige så let som vi kan spænde og slippe en muskel. Når vi har vores bevidsthed med, og får den hjælp og guidning, der skal til.