KROPSTERAPI


Om Kropsterapi


 

 

Kropsterapi er især effektiv, fordi kroppen bliver behandlet med en holistisk tilgang. Hvis vi tager udgangspunkt i ryggen, vil de fleste behandlingsformer behandle på problemet, altså der hvor smerten er. Så hvis du går til kiropraktoren og har ondt i lænden, vil kiropraktoren manipulere din lænd. Du vil måske opleve, at trykket letter og smerten forsvinder for et stykke tid. Men hvis problemet ikke sidder i lænden, men er resultatet af en mange års skæv fodstilling eller et spænd mellem skulderbladene, vil smerten vende tilbage i lænden efter et stykke tid. Det er derfor vigtig at arbejde med kroppen som helhed (holistisk). På samme måde er det med det psykiske. Hver en følelse har et kropsligt aftryk. Hvis du er trist, vil dine skuldre være trukket op og frem, dit hoved hænger og du er let foroverbøjet. Den kropslige struktur er forbundet til følelsen. Hvis du ikke bliver bevidst om de spændingsforhold, kan de blive permanente, og du kan blive kronisk trist eller deprimeret. På samme måde sker det, hvis du er stresset. Din vejrtrækning bliver overfladisk og anstrengt, og hjernen samt resten af kroppen får iltmangel, og du får hovedpine, bliver udmattet osv. Vejrtrækningen er derfor det vigtigste i en behandling.

Et frit åndedræt er første skridt mod en fri krop og et frit sind.

 

Sådan foregår en behandling


 

Behandlingen varer ca. 50 min.
Indledningsvis vi jeg først spørge ind til din situation og hvordan jeg kan hjælpe dig. Derefter foregår behandlingen på briksen, hvor du ligger under et tæppe iført undertøj.

Jeg arbejder med at løsne din krop ved hjælp af pulserende bevægelser, akupressur og ledfrigørelse af nakke og ryg. Nogle tryk kan forekomme smertefulde, men ved guidening til en fri vejrtrækning lærer du at slippe smerten og spændet, og din fornemmelse vil blive en mere fri muskel. Derfor kan jeg hjælpe dig med at gå fra at have smerter et sted til at blive smertefri.

Følelserne sidder i kroppen. Når jeg trykker på din krop, hjælper jeg dig til at skabe kontakt til dine følelser. Du vil under en behandling opleve, at hvor det før kunne være overvældende, kommer der efterfølgende en følelse af plads til at kunne se tingene klart og have overskud til at handle på det, der er vigtigt.

 

 

Har du nogle spørgsmål ?